cityguide

Här hittar du alla mina tips från mina olika resor i världens storstäder. Enjoy!

Antwerpen - ett liten version av Paris

Kategori: Övriga städer

Om ni aldrig har varit i Antwerpen är det dags att boka in en resa. Man flyger till Bryssel och därifrån kan man antingen ta en buss från flygplatsen som går direkt till centrala Antwerpen eller så kan man ta en taxi (tar ca 30 min att åka dit.)
Antwerpen är som en liten miniversion av Paris - fast här är det mesta lite billigare. Det som Antwerpen är mest känt för är mode samt diamanter ( så det här är ett perfekt resmål med andra ord!)
Det finns ingen anledning att lägga band på sig, ut och shoppa i modebutikerna direkt. Börja längs Nationalestraat. Typiskt belgiskt mode, avskalat, intelligent och välklätt.

Dries Van Noten, Het Modepaleis, Nationalestraat 16www.driesvannoten.be
Veronique BranquinhoNationalestraat 73,www.veroniquebranquinho.com
Annemie VerbekeNationalestraat 76-78,www.annemieverbeke.be

Antwerpen är en modestad. Ett besök på stadens modemuseum, Momu, sätter tonen och visar stadens progressiva tankevärld. Liten kan visst. Momu ligger i byggnaden Modenatie där du också hittar en mycket välsorterad bokaffär, CopyrightModenatie, Nationalestraat 28,www.modenatie.com

Eftersom stadens invånare själva är välklädda och ovanligt modeintresserade är även utbudet av begagnade kläder mycket stort. Hos Labels Inc hittar du vad vi kan kalla för modern vintage.

Aalmoezenierstraat 4www.labelsinc.be

Restauranger
I Belgien ska man äta MUSSLOR!! och dricka öl.. en härlig kombo!
Missa inte lilla torget Hendrik Consience plein. En personlig favorit!!!

Middag i den gamla stadsdelen. ’t Hofke är sådär sött så man tror att man stigit in i en saga. Förbi en stenlagd innegård, förbi blomsterklädda valv. Litet och naggande gott, serveras lunch, te och middag. Oude Koornmarkt 16.

Fiskrestaurangen hette tidigare Matelote. Den excentriske stjärnmärkta kocken tröttnade på snobbigheterna, bytte namn på stället och lagar nu lyxiga fiskrätter iklädd t-shirt. Medan gästerna sitter i baren och tittar på, cirka tio platser. Gin FishHaarstraat 9.

Ett helt underbart litet hak (här kan man både fika, äta och dricka) är Claude, salon de thè. Här kan man när solen skiner sitta ute och njuta av den söta lilla uteserveringen och titta på folk. Om däremot solen inte skiner så är det faktiskt ännu sötare att sitta inne.... på hemsidan hittar ni flera bilder hur fint det är här! En favorit!
Hotell
Det finns ett stort utbud på hotell i olika prisklasser.
Personligen kan jag rekommendera Hilton Antwerpen som ligger mitt i den gamla delen av stan vid torget Groenplaats. Snyggt och nära till det mesta som stan har att erbjuda!
Ett tips jag har fått som jag själv inte har provat på är:
Hotel Julien. I en vacker byggnad har man tagit vara på husets egen anda och lagt in designelement som modernistisk armatur i kontrast till spegel med guldram. Det är välkomnande och ombonat. De enklaste rummen börjar på 165 euro, ljuvlig frukost ingår.Korte Nieuwstraat 24www.hotel-julien.com.
Antwerpen är ett måste! En oslipad diamant som måste upplevas!!
Kommentera inlägget här: