cityguide

Här hittar du alla mina tips från mina olika resor i världens storstäder. Enjoy!

Miami city guide

Kategori: Övriga städer

Miami är en underbar stad att besöka under vinterhalvåret. Bästa säsongen att resa dit är oktober-april.
Här finns det mesta - sol, bad, shopping, restauranger och nattliv.
Här kommer mina bästa tips från Miami med allt ifrån mat till shopping.
Restauranger

China Grill

404 Washington Avenue
@ Fifth Street
Miami Beach, FL 33139, Tel: 305.534 .2211

China Grill är en av de trendigaste "kineserna" i stan. Bra mat, service och cool inredning. Ett måste om man är nere i South Beach.

 

Prime 112

Tel +1.305.532.8112, 112 Ocean Drive, Miami Beach, Florida 33139

Gillar du kött? Då är Prime 112 ett måste. Inget budget alternativ (vilken inte många av Miamis restauranger är) men mycket bra mat och ett bra hak att spana in snygga, rika och trediga Miami bor i en cool och trivsam miljö.


Perricone´s

‪15 Southeast 10th Street, Miami, FL 33131-3007, tel 305 374-9449  perricones.com

Perricone´s ligger inne i Miami Downtown. En mysig italienare som har en spännade planlösning och man sitter ute på en terass under tak. God och prisvärd mat.


Big Pink

157 Collins Avenue, Miami Beach, FL 33139, (305) 532-4700

Det här är en underbar diner som bla varit med i "Something about Mary". STORA portioner och härlig stimmig miljö. Det här är ett måste.

 

Hakkasan

Fontainbleau Hotel

Även i Miami har man ett Hakkasan som i London. Hakkasaan i Miami ligger dock i norra delen av Miami Beach i fashionabla Fontainbleau hotel. En av världens bästa kineser och ett måste om man gillar att titta på människor och klä upp sig och njuta av god service och fantastisk mat!

 

Shopping

Om man vill shoppa så finns det massa olika möjligheter beroende om man har bil eller inte. Om man inte har bil så kan jag rekommendera följande:

 

På Colins ave mellan 5th street och upp mot 11th street så finns det en hel del butiker. Bla ett mini Barneys, Gap, Kenneth Cole, Sephora, Uggs, Intermix (underbar och exklusiv tjejbutik), Levi's, Ralph lauren, Tommy Hilfiger m.fl.

 

Om man tar en taxi kan man åka upp till Bal Harbour som är UR tjusigt och dyyyrt! Men är man där kring reorna så kan man göra underbara kap på bla Saks, Marc Jacobs, Chanel, LV, Tory Burch m.fl. Här gäller det att klä upp sig innan man ska shoppa för det här stället myllrar av the rich and famous så här vill man inte komma nerklädd :)

 

Några måsten..

Är man i Miami tycker jag att man ska boka biljetter till en basket match. Miami Heat är hemmalaget och de bjuder alltid på en bra show och idrottsevent är sjukt bra i USA. Det är en show av dess like. Sedan tycker jag även att man ska njuta av beachen om vädret tilllåter - här finns mycket roligt att spana på. Om man har några extra dagar på sig så ska man absolut hyra sig en cab och köra ner till Key West. Då får man köra längs hela US 1 söder över och vägen går över vattnet och är otroligt vacker. Key west i sig är en ganska liten stad som man max behöver två dagar i anser jag. En stor kontrast mot fashionabla Miami Beach men kan vara mysigt för den som vill ha ett avbrott. Waldorf Astoria the Reach är ett bra tips på hotel som har en egen strand :)

Nattliv

Det finns mycket för alla smaker i Miami. Personligen vill jag uppleva sånt jag inte har hemma och kan  om man vill se hur eliten festar åka upp till Fontainbleau och besöka: Arkadia och LIV. Här är det höga klackar och klänning som gäller för damerna :) Drinkarna kostar samma som i Stockholm, men här har vi 2 otroliga nattklubbar där folk inte drar i handbromsen när det gäller fest. En upplevelse!!!