cityguide

Här hittar du alla mina tips från mina olika resor i världens storstäder. Enjoy!

Istanbul city guide

Kategori: Övriga städer



Shopping: 


Kanyon - otroligt stort shopping mall i härligt modern design. Här kan man shoppa, äta och till och med gå på bio om man vill. Här finns Harvey Nichols Istanbul som verkligen är värt ett besök, litet men med ett mycket bra och exklusivt utbud!

Beymen - Beymen har kallats för Turkiets SAKS on Fifth avenue, och det stämmer verkligen. Det finns några olika Beymen runt om i Istanbul, men min favorit är helt klart den som ligger i Nisantasi. Gatan heter Abdi ipekci Caddesi och här finns även en hel del andra fina butiker som verkligen är värt ett besök. Här tycker jag även att man bör slå sig ner på antingen Beymen Café eller restaurangen brevid och ta ett glas vin och spana in alla människor som går förbi!


Grand Bazzar - från Beymen och Kanyon till Grand Bazzar kan vi verkligen tala om kontraster vilket är det som är det roliga och fascinerande med just Istanbul. Grand Bazzar är en stor inomhus marknad där man kan knalla runt i timmar. Här finns allt och alla försöker dra in dig i just sina butiker så man får vekligen ta några extra djupa andetag innan man ger sig in i myllret av människor. Turkiet är känt för sin keramik, tyger, mattor och skinn så om du har en stor resväska så kan man vekligen hitta en hel del annorlunda och rolig shopping.

Mat:

Lucca Café - Vill man äta riktigt god brunch med turkiskt tema och i otroligt häftig miljö ska man besöka Lucca i Bebek. Här kan man förutom njuta av en härlig buffé även spana in alla konstverk som de har på väggarna. De har hela tiden olika konstutsällningar som de visar. Hela stället känns som ett härligt stort vardagsrum. 

Marmara Pera - överst på hotell Marmara Pera kan man äta en otroligt härlig (och lyxig) måltid och titta ut över nästa hela Istanbul. Underbar utsikt och underbar mat! Om man inte vill äta så kan jag verkligen rekommendera att bara ta en drink i baren och njuta av utsikten till en billigare penning.

Istanbul är en annorlunda stad som verkligen måste upplevas..
Kommentera inlägget här: