cityguide

Här hittar du alla mina tips från mina olika resor i världens storstäder. Enjoy!

Paris city guide

Kategori: Paris

Paris är en av mina favoritstäder i Europa. Här finns en stadsdel för alla smaker. En av mina favorit sysslor är att sitta på en uteservering med ett glas vin och se på alla människor som går förbi. Bäst gör man det i Marais där det är en härlig blandning av gay, modefolk och konstnärer.

Här kommer lite shopping och mattips:

Nedre delen av Rue Monmartre är helt underbar och här finns flera mysiga små butiker, bla m58 som säljer snygga skor och accessoarer! På slutet av gatan viker man av till höger och även här hittar man ett helt område med söta butiker och fik precis parallellt Rue Etienne Marcel.


Ett annat måste är att besöka superhippa Colette, som ligger på Rue Saint Honore, nummer 213 . På undervåningen kan du hitta allt från CD skivor, tidningar, böcker till parfymer som tillverkas just for you.. och på övervåningen finns det kläder och accessoarer, stylat som om du befinner dig i ett showroom med endast skyltdockor. Ett tips är deras grymma samlings CD, de har släppt några stycken, men man får ha lite tur för de tar mycket snabbt slut.


Om man vill luncha på franska och samtidigt spana på folk i modesvängen så är det La Perle som gäller på Rue de vielle temps i Marais... detta stället ser inte mycket ut för världen och servicen är inte heller den så mycket för världen, men det är ett bra hak att hänga på och spana.... på kvällen är det absolut the place to be....


En annan favorit är Hotel du Nord som ligger på 102 Quai de jemmapes. Ett trendigt hak med otroligt god mat. Dock ska man vara medveten om att ju senare på kvällen det blir, desto större chans är det att servicen blir lite sämre, men har man inte bråttom så är det lugnt. Njut istället av alla trendiga fransmän och njut av atmosfären som ger lite av en hemma hos känsla.


Ett annat coolt hak där man både kan bo, äta gott och hänga i baren är La Murano på 13 Boulevard Du Temple.


Några av mina favorit hotel i Paris är:

Hilton (ett mycket charmigt hotell för att vara Hilton och med en gudomlig frukost!)

Hotel Gabriel - del av designhotels.com, små men otroligt fina rum och perfekt läge nära la Republic.

 

Kommentera inlägget här: