cityguide

Här hittar du alla mina tips från mina olika resor i världens storstäder. Enjoy!

Mer New York..

Kategori: New York

Eftersom New York är en av mina favoritstäder har jag samlat på mig en del ställen under åren. här kommer lite fler favoriter!

Meatpacking District

Här ligger Diana von Fürstenbergs underbara affär plus massor av andra fantastiska affärer, restauranger och barer. Området förändras ständigt. Väl värt att tillbringa en halvdag. Äta lunch på Pastis eller 5 Ninth, middag på Spice Market.

 

Kate Spade NEW YORK

New york - flagship store, 454 Broome street. Helt underbara väskor och skor samt en liten klädkollektion med många godbitar.

 

Kvarten runt Broome St, Bowery St, Allen St, Prince St är helt underbara.

Absolut värt en heldag.. Massor av häftiga affärer. Lunch på Balthazar på 80, Spring Street rekommenderas!

Tel: (212) 965-1414‎

www.balthazarny.com

 

Café St Bart

109 E, 50th st (by Park Ave)

En alldeles fantastisk liten oas mitt i New York är kyrkan St Bart och att sitta ute mitt vid Park Ave under stjärnorna med tända ljus överallt finns det inte mycket som slår. Maten är helt fantastisk och så länge det är varmt ute sitter man ute på gården och äter. Helt okej priser och bra service, vilket gör Café St Bart till en av mina favoritrestauranger i New York!!

 

Freemans restaurant

www.freemansrestaurant.com

Kändistät restaurang med hög hip factor. God mat och bra service. Humana priser.

191 Chrystie St
New York, NY 10002
(212) 420-0012

End of Freeman Alley, New York, NY 10002 nr. Rivington St

 

Pastis

Little West 12th Street, Meatpacking district

Meatpacking district i New York har blivit ett otroligt hippt område och det är inte konstigt att det är här man hittar några av de mest inne restaurangerna.

Pastis är ett säkert kort om man vill ha en lyckad frukost, lunch och middagar men var ute i god tid för det är ibland svårt att få bord. Fransk stil i modern tappning med god mat och resonabla priser.

 

Spice Market

403 West 13th Street, Meatpacking district

Nästan granne med Pastis ligger innestället Spice Market. Helt klart värt ett besök bara för den helläckra inredningen. Om man ska äta middag här gäller det att planera. För att vara säker att få ett bord ring gärna några dagar i förväg. Samma dag så är det kört. Ägs av stjärnkocken Jean George Vongerichten som äger krogar och restauranger runt om i USA samt Hongkong, Bahamas och Paris. Om man vill uppleva något extra så ska man garanterat åka hit till Spice Market.

www.jean-georges.com

Felix

340 West Broadway

Vid kanten av Soho på West Broadway ligger en liten bit av Frankrike och ett av SoHo’s bästa brunchställen. Ett lite annorlunda ställa att hoppa in och äta på när det kurrar i magen efter all shopping.

 

White Slab Palace
77 Delancey St, (at Allen), Lower East Side, New York, NY 10002, tel:212-334-0913

Svensk ägd restaurang som har fantastisk mat i lite svensk stil. Rå och avskalad inredning med trevlig personal!


Risotteria

www.risotteria.com

Bleecker Street, 270

Tel: (212) 924-6664

Underbar liten restaurang. All mat är glutenfri.

 

Da Nico

www.danicoristorante.com

164, Mullberry Street

Tel: (212) 343-1212

Fanstastikt bra mat men service kan vara något ojämn. Italiensk.

 

Sightseeing och ställen man måste besöka

 

ZEPHYR – Circle Line harbour cruises

South Street Seaport, pier 16

Om man ska göra en sightseeingtur när man är i New York så kan jag rekommendera just Zephyr som körs av Cirle Line Harbour cruises. Under ca 1 timma åker man runt södra Manhattan och får lite historia med sig på köpet. Man får se The Brooklyn Bridge, ta sig en närmare titt på frihetsgudinnan och öarna som ligger runt omkring samt se Manhattan från vattnet. Det är verkligen värt sina $20. Båtturen avgår flera gånger dagligen.

 

 

The Brooklyn Bridge

När man är i New York måste man promenera över The Brooklyn Bridge, New Yorks mest kända bro. Ett tips är att promenera på förmiddagen innan det blir för mycket folk. När man kommit över bron bör man promenera ner till Brooklyn Heights och ta sig en liten promenad längs Brooklyn Heights Promenade. Här har många filmer spelats in, med fantastisk utsikt över Manhattan på andra sidan. Passa också på att promenera längs Montague Street där det finns massor av små söta caféer och restauranger, vilket kan behövas efter en promenad över Brooklyn bron! Riverside café rekommenderas varmt, ligger alldeles vid bron på Brooklyn sidan.

 

Magnolia Bakery

401 Bleecker Street, West Village/Greenwich village

Kanske kommer du ihåg när Carrie och Miranda åt cup cakes utanför ett bageri i Sex and the city och diskuterade killar.. hmm även om du inte gör det så är var det just här på Magnolia Bakery, New Yorks kändaste bageri och har man aldrig ätit amerikanska cup cakes så är det dags att prova på dem här. Ett tips är dock att besöka det här stället på dagen och inte på eftermiddagen om man nu inte vill köa 20 meter utanför innan man får sin cup cake, fast vill man se hur en ”cup cake bouncer” (ja det är sant de har en vakt utanför som bestämmer när folk får gå in) ser ut så ska man garanterat ta sig hit då och få sig ett gott skratt och har man tur kanske man kan få se en kändis eller två för det är just runt Bleecker St som de flesta New York kändisar bor.

 

West Village är ett underbart område som är värt att spendera en hel del tid i. Vackra hus och exklusiva små butiker. NJUT! På Perry St, vid bageriet spelade de förresten in Sex and the city, det var här Carrie bodde, om man nu är Sex and the City fan, om vi alla är.. eller? Sex and the city fantast eller inte, det här området är helt klart värt ett besök eller två.

Varför inte göra den berömda Sex and the City Tour…

Gå in på www.nytours.us och boka. På vä sida står de mest populära turerna och jag tror att Sex and the City är nummer fyra, klicka på den så får du upp all information. Jag älskade den här turen…!

 

 

Listan kan göras låååång över alla härliga ställen som finns i denna stad.

När det gäller museum så kan jag varmt rekommendera MAD museet (Museum of Art and design) uppe vid Columbus Circle, MoMa (Museum of Modern Art) samt Guggenheim museet.


 

 

Kommentera inlägget här: